Bergama Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Bergama, Türkiye’nin Ege Denizi’nde yer alan bir şehirdir. İlginç arkeolojik kalıntıları ve şehir merkezinde harika yürüyüşleri ile tanınır. Şehirde dolaşmak kolaydır ve ucuz oteller bulabilirsiniz. Bu oteller indirimli fiyatlarla mevcuttur ve doğrudan otelde ödenebilir.
Bergama gezi rehberi sizlere Bergama gezilecek yerleri gösterirken aynı zamanda seyahatinize yön verecek rehberliğe hitabet edecektir.
Bergama’ya ulaşım için alternatif yollar
Bergama’ya araba ile gitmek için alternatif yollardan birini kullanabilirsiniz. Sürüş 111 mil (178 km) uzunluğundadır ve normal trafik koşullarında yaklaşık bir buçuk saat sürmelidir. Aracınızın verimliliğine bağlı olarak, bu rotada benzin için 13 ila 30 dolar ödemeyi bekleyebilirsiniz. Yol boyunca popüler turistik noktalarda mola verebilirsiniz.
Bergama’ya ulaşmanın bir diğer alternatif yolu da otobüs ile gitmektir. İki şehri birbirine bağlayan birkaç farklı otobüs servisi var. Çeşitli rotalar arasından seçim yapabilir ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı bulabilirsiniz. Hatta bir otobüs veya tren yolculuğu için online bilet satın alabilir ve paradan tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca canlı otobüs bilgileri ve hedefinize haritalar sağlayan bir uygulamayı da kullanabilirsiniz.
İzmir’den Bergama Turu
Türkiye’de İzmir’den bir Bergama turu, Bergama antik kentini deneyimlemenin harika bir yoludur. 2.000 yıllık bu şehir, İzmir’in sadece 100 km kuzeyinde ve Çanakkale’nin 250 km güneyindedir. Antik çağda inanılmaz bir kütüphane ve tıp merkezi ile büyük bir şehirdi. Galen, Bergama’da tıp pratiğinin temellerini attı.
İzmir’den Bergama turu, özel bir rehberin sizi limandan alıp şehre götürmesiyle başlar. Oradan, Akdeniz’in en iyi yüz tarihi bölgesi arasında derecelendirilen Bergama’nın arkeolojik alanlarını keşfedeceksiniz. Eumenes II zamanına kadar uzanan şehrin en çarpıcı anıtlarından ve binalarından bazılarını göreceksiniz.
Bergama Akropolisi
Bergama’nın Akropolü, Türkiye’deki en muhteşem antik kalıntılardan biridir. Akropolis, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndedir. Bu antik kent, kökleri Tunç Çağı’na dayanan 3000 yıldan daha eskidir. Şehir, antik uygarlığın en önemli merkezlerinden biriydi.
Bergama’nın Akropolü, modern şehir merkezinin kuzeydoğusunda yer alan dramatik bir tepe harabesidir. Tepedeki site şehrin her yerinden görülebilir ve Bergama Müzesi‘nden beş kilometre (3 mil) uzaklıktadır. Dar bir yoldan arabayla ulaşılabilir, ancak geceleri halka açık erişim yoktur. Site, antik su kemerlerini görebileceğiniz vadilerle çevrilidir.
Şehir aynı zamanda doktorları üst düzey hastaları fizyoterapi ve hipnozla tedavi eden Bergama Asklepios Tapınağı‘na da ev sahipliği yapıyor. Bergama’daki bir diğer antik yapı da Kızıl Bazilika‘ydı.
Bergama Eski Şehri

Bergama’daki eski şehirler, ziyaret etmek ve keşfetmek için bir zevktir. UNESCO’nun Bergama bölgesi gibi aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli cazibe merkezleri vardır. Mısır tanrılarına tapınmada kullanılan eserler gibi Helenistik bir şehrin kalıntıları da burada hala mevcuttur. Şehir, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bir yer edinmiştir. Bölge ayrıca tarım ve bahçecilik için iyi bir seçimdir. Avrupalı yatırımcılar, sanayi bölgesinde yenilenebilir enerji üreten rüzgâr türbini santralleri de kurdular.
Türkiye’nin Bergama bölgesinin Ege bölgesi, Bergama antik kentine ev sahipliği yapmaktadır. Yerleşimi MÖ beşinci yüzyılda başlamış ve Helenistik dönemde (MÖ 320’ler) önemli bir önem kazanmıştır. Modern kentin kuzeybatısında hala antik Bergama kalıntılarını görebilirsiniz. Şehir aynı zamanda Roma kalıntılarına da ev sahipliği yapmaktadır. Sonuç olarak, şehir birçok farklı medeniyete kadar uzanan zengin bir kültürel mirasa sahiptir.
Athena Tapınağı

Ege Denizi’nin panoramik manzarası için, Türkiye, Bergama’daki MÖ 8. yüzyıldan kalma Athena Tapınağı’nı ziyaret edin. Yunanlılar tarafından kurulan tapınak, Aristo gibi filozofların da eviydi. Yakınlarda bir tiyatro, nekropol ve ortaçağ duvarlarının kalıntıları da dahil olmak üzere Assos kalıntıları bulunmaktadır. Şehir, Bergama’ya yaklaşık 148 kilometre ve Çanakkale’ye 86 kilometre uzaklıktadır.
Bergama’daki Athena Tapınağı‘nın dış anıtsal kapısı olan bir sütunu vardır. Bergama Kralı II. Eumenes tarafından yaptırılan pilon, iki katlı ve üst katında dört İon sütunlu neoklasik bir anıttır. Zırh-silah kabartmaları ve tanrıça Athena Nikephoros tarafından Eumenes’e ithaf edilmiştir. İç yapı bir ön oda, kutsal oda ve kutsal alandan oluşmaktadır. Tapınak ayrıca Akropolis’in bilim ve sanat merkezlerini de içeriyordu.